Misbun Sidek Kembali ke BAM

Misbun Sidek yang terkenal sebagai legenda badminton negara kini disahkan kembali semula kepada Persatuan Badminton Malaysia (BAM) setelah meletak jawatan sebagai jurulatih pada penghujung 2010 yang lepas.

Menurut Datuk Lee Chong Wei, dia telah memujuk Datuk Misbun sebanyak tiga kali dan akhirnya beliau bersetuju untuk kembali semula menjadi jurulatih khas pemain perseorangan dalam BAM.

Datuk Misbun telah meletak jawatan pada penghujung tahun 2010 yang lepas atas alasan peribadi.

Sidang media yang melaporkan bahawa Misbun Sidek akan melapor diri dan bertugas pada awal Julai 2017 ini.

Pengumuman ini sekaligus menyatakan empat lagi jurulatih lain iaitu Cheah Soon Kit (beregu lelaki), Tey Seu Bock (perseorangan wanita), Wong Pei Tty (beregu wanita) dan Chin Eei Hui (beregu campuran)

Lee Chong Wei memperingati pemain muda lain bahawa kemasukan semula Datuk Misbun sebagai jurulatih adalah peringkat baru dalam proses latihan dalam BAM. Beliau juga menegaskan agar pemain-pemain lain bersedia kerana cukup mengenali cara Misbun memberi latihan kepada pemain.

Misbun Sidek antara lain berkata "setiap pemain perlu bersedia dan perlu tahu bahawa saya tidak perlukan mereka. Ini amaran daripada saya". Tegasnya.

Beliau cukup terkenal dengan gaya latihan radikal yang berkesan sehinggan berjaya melahirkan jaguh badminton negara seperti Lee Chong Wei. Dan ini telah diakui sendiri oleh LCW kepada umum.

0 comment... add one now